Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У суботу в Україні відкривали пам'ятники й проводили мітинги

Субота, 22 листопада 2008, 21:37

В історичному центрі Одеси на Лідерсовському бульварі в суботу відкритий пам'ятник жертвам Голодомору.

У церемонії відкриття меморіалу взяли участь голова обласної державної адміністрації Микола Сердюк, голова обласної ради Микола Ськорік, одеський міський голова Едуард Гурвіц, громадськість міста, представники політичних партій, священнослужителі, воєначальники.

У Запорізькій області в суботу відкритий пам'ятник дітям - жертвам Голодомору. Пам'ятник, який за запевненням представників місцевої влади, є єдиним в Україні, урочисто відкрили напроти школи в селі Вознесенівка Мелітопольського району області.

Також цього дня в Сумській області в селі Піски Буринського району був урочисто відкритий обласний меморіал пам'яті жертв Голодомору.

Разом з тим, в Харкові представники влади і громадськості поклали квіти до Меморіалу пам'яті жертв Голодомору, який напередодні був відкритий в Дергачівському районі, поблизу Харкова, за участю президента Віктора Ющенка.

В Івано-Франківську близько 15.30 більше 3 тис. чоловік зібралися на Вічовому майдані в центрі міста на траурне віче на згадку про жертв Голодомору.

Близько 2 тисяч чоловік взяли участь в Запоріжжі в мітингу-реквіємі. Серед них представники місцевої влади, громадських організацій, священнослужителі, студенти і школярі. Рух на проспекті Леніна поблизу пам'ятника був перекритий у зв'язку з великою кількістю учасників заходу.

У Львові в суботу священики декількох християнських конфесій відслужили екуменічну панахиду по жертвах Голодомору. Потім пройшов траурний мітинг за участю керівників області і міста, а також представників громадських організацій.

В той же час, близько 50 членів громадської організації "Молодіжний націоналістичний конгрес" провели акцію "Ми не забули...", присвячену роковинам Голодомору, біля будівлі російського консульства у Львові. Як заявили в своїх виступах організатори акції в суботу, вони вимагають від уряду Російської Федерації визнання провини за цей "злочин".

 за матеріалами "Інтерфакс-Україна" і УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування