Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Європі шукають компромісне формулювання для України

Вівторок, 25 листопада 2008, 07:51

Дипломати Німеччини і Франції шукають формулювання, які дозволять знайти компроміс у питанні євроатлантичної інтеграції України і Грузії.

Про це, зокрема, йшлося на засіданні німецько-французької Ради з питань безпеки, повідомляє мюнхенське видання Süddeutsche Zeitung із посиланням на свої джерела у дипломатичних колах, передає "Німецька хвиля".

У цій зустрічі брали участь міністри оборони і закордонних справ двох країн, а також високопоставлені представники збройних сил.

Надання ПДЧ Україні і Грузії, за інформацією SZ, - одна з центральних тем міністерських консультацій. Також на порядку денному - розробка нової європейської стратегії безпеки.

На зустрічі міністрів закордонних справ на початку грудня, на якій ітиметься про надання ПДЧ для України і Грузії, Париж і Берлін хочуть виступити зі спільною позицією.

Французькі і німецькі дипломати готують відповідь на противагу наполегливим вимогам США, Польщі і Балтійських країн пришвидшити інтеграцію Києва і Тбілісі до НАТО.

На зустрічі у Брюсселі дипломати очікують "жорсткої дискусії" і "ґрунтовних дебатів", пише мюнхенська газета.

Як відомо, Німеччина і Франція скептично дивляться на швидке приєднання України і Грузії до Північноатлантичного альянсу. Канцлер Німеччини Анґела Меркель неодноразово - зокрема, й під час нещодавнього візиту до Києва – повторювала позицію, що ці країни ще не готові до такого кроку.

За повідомленнями німецької преси, позиція Берліна у питанні ПДЧ для Києва і Тбілісі вже узгоджена, зокрема, з урядами Італії, Бельгії і Нідерландів, які також скептично ставляться до надання ПДЧ на даному етапі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: