Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Польщі вважають, що стрілянина по Качинскому могла призвести до війни?

Вівторок, 25 листопада 2008, 11:36

Популярна польська "Газета виборча" розкритикувала поїздку президента Леха Качиньського в супроводі Михайла Саакашвілі на кордон Грузії з Південною Осетією, назвавши її "політичним авантюризмом у чистому виді".

Про це говориться в статті, опублікованій у вівторок.

"Качиньський явно знав, що КПП на кордоні з Південною Осетією укомплектований російськими солдатами. Тож, його поїздка з президентом Грузії для відвідування табору біженців поряд із південно осетинським кордоном була провокацією, призначеною показати світу, як росіяни здійснюють погоджений вивід військ із Грузії. Або, скоріше, не здійснюють його", - говориться в статті.

"Уявіть, що сталося б, якби командир російським або осетинського КПП наказав своїм людям стріляти по президентській колоні? - говориться в публікації.

"Великої проблеми не виникло б, якби вони потрапили в когось із преси, яку невідомо чому помістили на чолі кортежу. Але якби потрапили в президента Качиньського?" – відзначає видання.

"Газета виборча" задається питанням: "Що в цьому випадку має робити Польща? Оголосити війну Росії? Скинути бомби на Калінінград? Зрештою, напад на главу іноземної держави не може залишитися безкарним. А що робити НАТО? Пустити в хід Статтю п'яту про колективну оборону Статуту Північноатлантичного договору?"

"У своїй підтримці Грузії цього разу Качиньський зайшов занадто далеко", - вважає автор.

"Це не чорно-білий конфлікт. У серпні першою вогонь відкрила Грузія, що підтверджує доповідь ОБСЄ. Хоча і росіяни несуть частину відповідальності, саме гаряча кров грузинського президента привела до спалаху війни. Власне, Михайло Саакашвілі багато разів демонстрував свій гарячий кавказький темперамент. Але ще одна хвиля воєнних дій - це останнє, чого потребує і Грузія, і весь регіон у цілому", - пише газета.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: