Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії кажуть, щоб Україна не драматизувала через суд

Вівторок, 25 листопада 2008, 13:38

Радник-посланник посольства Росії в Україні Всеволод Лоскутов закликає не драматизувати можливість вирішення ситуації в газових відносинах двох країн у суді.

"У цьому немає нічого страшного. Учора президент РФ Дмитрій Медведєв підкреслив, що якщо якісь питання виникають між компаніями, то сторони вирішують це питання в судовому порядку", - сказав він на прес-конференції у вівторок у Києві.

"Він (президент РФ) мав на увазі, як варіант вирішення цього питання юридичним шляхом, і, до речі, цивілізованим і сучасним", - додав Лоскутов, повідомляє "Інтерфакс".

Дипломат також висловив упевненість, що "ситуація, що сформувалася у газових відносинах, ніяк не вплине на російсько-українські відносини".

"Ми упевнені, що ці питання, як і раніше можна буде вирішити шляхом переговорів", - сказав Лоскутов.

У той же час, він заявив, що головною темою в російсько-українському діалозі на всіх рівнях має стати подолання економічної кризи.

"У нас дуже багато спільного... і взаємодія по лінії урядових структур, по лінії громадських організацій з метою подолання цієї кризи – це стосується й України, і Росії, і громадян двох країн, і це має бути головним завданням російсько-українського діалогу на всіх рівнях", - заявив Лоскутов.

Дипломат також закликав "не політизувати теми, що постають останнім часом, а вирішувати їх на професійному та експертному рівні".

"Це стосується й економіки, тому що економічна частина наших відносин, як і усе в цілому світі, превалює і буде превалювати в наших відносинах", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування