У БЮТ теж не всі хочуть коаліцію "на трьох"?

Понеділок, 3 листопада 2008, 10:43

Пропозиції лідера фракції БЮТ Івана Кириленка про створення коаліції в складі БЮТ, "НУ-НС" і Блоку Литвина сприйняли негативно не тільки в "НУ-НС", але й у БЮТ.

Про це пише в понеділок "Комерсант-Україна".

Як відомо, в ефірі "Свободи на "Інтері" у п'ятницю Іван Кириленко звернувся до президента Віктора Ющенка з проханням "благословити створення нової коаліції в складі трьох фракцій – БЮТ, "Наша Україна - Народна самооборона" і блоку Литвина".

"Фракція не уповноважувала Івана Григоровича робити такі заяви. Це його особиста ініціатива", - заявив газеті в неділю один із заступників голови фракції, який побажав залишитися неназваним.

Утім, пропозиція лідера фракції БЮТ не знайшла підтримки в президента. Подякувавши Кириленкові за ввічливість, Ющенко заявив: "Іван Григорович, коли я спілкуюся з тобою як президент і подаю тобі руку, я не хотів би потім рахувати, скільки в мене лишилося пальців". "Ми повинні бути чесні. Подивіться на коаліційну угоду: хоча б один пункт я не виконав?!", - додав президент.

У свою чергу, заступник голови фракції БЮТ Ярослав Федорчук сказав виданню: "Я не довіряю словам президента. Можна припустити, що глава держави зараз чогось вичікує".

"У нашій країні Віктор Ющенко може вичікувати тільки президентських виборів 2010 року. Інших виборів до того часу не буде", - заявив перший заступник глави фракції БЮТ Андрій Кожем’якін.

Між тим, представники БЮТ, обвинувачуючи Ющенка в невизначеності, поки самі не визначилися з тактикою своїх подальших дій, зазначає видання.

Так, на запитання чи готові БЮТівці оскаржувати новий указ президента про розпуск Верховної Ради, у випадку якщо він з'явиться 23 листопада, коли, за підрахунками БЮТ, спливає рівно рік із початку роботи ВР цього скликання, протягом якого не можна розпускати парламент, Кожем’якін сказав:

"Наша політична сила буде діяти за обставинами. Зараз тільки 2 листопада, а що буде 23-го, ми ще подивимося".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування