Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму відзначать День російської єдності

Вівторок, 4 листопада 2008, 07:13

4 листопада – в День російської народної єдності – в Сімферополі ряд громадсько-політичних сил проведе "Російський марш".

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Російської громади Криму.

Як зазначили в організації, історія Дня російської народної єдності сягає корінням 4 листопада 1612 року.

"Саме цього дня, після довгих років Смути, воїни російського ополчення на чолі з Кузьмою Мініним і Дмитром Пожарським звільнили Москву від польських загарбників. На Соборі, за промислом Божім, всенародним голосуванням російським царем було обрано Михайла Романова", - говориться в повідомленні.

"Ця святкова дата відзначалася до 1917 року. Кілька років тому, завдяки клопотанню Російської православної церкви, свято як державне було відновлене на території Російської Федерації", - додається у ньому.

Активісти Російської громади Криму і Кримської організації партії "Російський блок" проведуть молебень в храмі Петра і Павла, після чого пройдуть Сімферополем маршем до заставного каменя пам`ятника Катерині II, поряд з ним буде організовано мітинг, приурочений до Дня народної єдності й присвячений захисту прав російського населення Криму.

"Після завершення мітингу буде проведено імпровізоване дійство, що демонструватиме ставлення російського населення до української держави і українських чиновників", - говориться в повідомленні.

"Всі наші заходи заявлені і проходитимуть відповідно до чинного законодавства", - додали організатори акції.

"Російський марш" низка сил планує провести і в Севастополі.

Заборонити севастопольський марш від влади і правоохоронців днями зажадали активісти громадської організації "Молодіжний Союз "Наша Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування