Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТівці пояснили, чому не ходять у прокуратуру

Вівторок, 4 листопада 2008, 11:13

Депутати БЮТ прийдуть у прокуратуру на допити у справах про блокування роботи Київського апеляційного адмінсуду й зіткнення зі співробітниками УДО тільки після того, як буде визначено їхній процесуальний статус.

Про це заявив газеті "Комерсант-Україна" депутат БЮТ Валерій Писаренко, коментуючи заяви начальника слідчого відділу прокуратури Києва Ярослава Бендика про те, що бютівці не з’являються на допити у слідчий відділ.

"На сьогоднішній день у прокуратурі поводяться дуже дивно – запрошують депутатів на чаювання. А на це в нас немає часу", - заявив він.

"Нехай слідчі прокуратури не переживають: ми будемо приходити і давати пояснення з усіх питань, але тільки тоді, коли буде зрозумілий наш процесуальний статус", - пообіцяв Писаренко.

Для цього, за його словами, "депутати звернулися до прокуратури з проханням залучити їх до цих кримінальних справ як свідків чи обвинувачуваних".

При цьому вони не мають наміру вимагати закриття справ, а лише постараються довести, що закон порушили не вони, а керівництво УДО, Вищого адмінсуду й представники секретаріату президента, які нібито перевищили свої повноваження.

Як відомо, у понеділок, 3 листопада, Бендик заявив, що депутати, які блокували роботу Київського апеляційного адміністративного суду і брали участь у зіткненнях зі співробітниками Управління держохорони в Центвиборчкомі, не з’являються в прокуратуру для дачі свідчень у рамках розслідуваних кримінальних справ, порушених за фактами перешкоджання роботі цих держустанов.

"Депутатів уже двічі запрошували в слідчий відділ. Їм пропонувалося прийти на допит у будь-який зручний для них час. На сьогодні жоден із них на запрошення не відреагував", - сказав Бендик.

11 жовтня керівник служби секретаріату президента з представництва інтересів президента у судах Руслан Кирилюк заявив, що група народних депутатів від БЮТ блокує розгляд у Київському апеляційному адмінсуді скарги на рішення про призупинення дії указу президента щодо дострокових виборів.

12 жовтня прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом втручання групи осіб у діяльність суду.

14 жовтня у Центвиборчкомі сталися зіткнення між співробітниками УДО і депутатами від БЮТ.

17 жовтня прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом завдання тілесних ушкоджень співробітникам УДО.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування