Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко скоротив кожного четвертого свого працівника

Вівторок, 4 листопада 2008, 13:58

Президент Віктор Ющенко підписав указ про зменшення видатків бюджету і скорочення штату структур, які забезпечують діяльність глави держави.

Про це у вівторок повідомив керівник президентського Секретаріату Віктор Балога.

За його словами, президент "невідкладно формалізував своє рішення про урізання бюджетного фінансування на утримання органів влади й управління, причому насамперед провів оптимізацію власного апарату".

Як відзначив Балога, під дію указу підпадає кожна четверта штатна одиниця. Причому не лише скасовуються вакансії, а й будуть звільнені чиновники, чиї посади, як з'ясувалося після прискіпливого аналізу, були бюджетним баластом.

Найрадикальніше скорочено Національний інститут стратегічних досліджень - із 317 до 217 посад.

У один науковий центр об'єднано Національний інститут проблем міжнародної безпеки і Інститут проблем національної безпеки, внаслідок цього ліквідовано 178 посад, а в утвореній установі працюватиме не більше 100 людей.

Скасовано посади радників президента і глави секретаріату. Відтепер президентські радники призначатимуться виключно на громадських засадах, тобто не будуть зараховуватися на державну службу і не одержуватимуть заробітну плату.

Звільняються 45 працівників секретаріату президента, 50 - апарату РНБО, 43 - Державного управління справами. Скорочуються штати представництва президента в Криму, Національного центру з питань євроатлантичної інтеграції, Фонду сприяння місцевому самоврядуванню та інших органів.

Кабінету Міністрів доручено зменшити штатну чисельність Національної служби посередництва та примирення. Також будуть скорочені посади в Національній академії державного управління при президентові України.

При цьому глава секретаріату зазначив, що всі визначені Указом реорганізації та звільнення будуть проведені у суворій відповідності із законодавством.

"Це означає, що права державних службовців неодмінно будуть дотримані. Водночас скорочення штатів дасть змогу значно підвищити ефективність роботи апарату, який працює на президента", - зазначив Балога.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування