Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія буде "примушувати до миру" біля кордону України?

Середа, 5 листопада 2008, 11:46

Росія не дасть себе втягти в гонку озброєнь, але буде придушувати системи ПРО США.

Про це заявив президент Росії Дмитро Медведєв під час звернення до Федеральних зборів.

"Від того, з чим нам доводиться стикатися в останні роки – конструювання глобальної системи ПРО, оточення Росії військовими базами, невтримне розширення НАТО й інші подарунки Росії – складається стійке враження, що нас випробують на міцність", - заявив президент Росії.

"У гонку озброєнь ми, звісно, втягти себе не дамо, але не враховувати це в оборонному будівництві не можемо", - підкреслив Медведєв.

У зв'язку з цим він повідомив, що затвердив нову конфігурацію вигляду збройних сил Росії.

Медведєв також повідомив, що передумав розформовувати ракетну дивізію в Козельску.
Крім цього, у Калінінградській області буде розгорнуто ракетний комплекс "Іскандер" і звідти ж буде здійснюватися радіоелектронне придушення нових об'єктів ПРО США.

За його словами, після кавказької кризи зафіксовано формування якісно нової геополітичної ситуації.

"Ми довели усім, у тому числі і тим, хто спонсорував конфлікт у Грузії, що спроможні захистити своїх громадян і відстояти наші національні інтереси", - заявив Медведєв.

"Рішення про примус до миру й операції здійснювалися не проти Грузії, грузинського народу, а заради порятунку жителів республіки і російських миротворців. Для забезпечення безпеки народів Південної Осетії й Абхазії від рецидивів злочинного авантюризму тбіліського режиму", - додав він.

Медведєв пообіцяв, що Росія буде сприяти врегулюванню "осередків нестабільності в суміжних регіонах", зокрема вирішенню придністровського і нагірно-карабахського конфліктів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування