Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нацрада тимчасово дозволила "Первый канал" і РЕН ТВ

Середа, 5 листопада 2008, 13:09

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення вирішила тимчасово дозволити провайдерам програмної послуги ретранслювати російські телеканали "Первый канал. Всемирная сеть" та РЕН ТВ.

Обидва рішення прийняті за основу на засіданні 5 листопада, повідомляє "Телекритика".

Підставою до розгляду питання про ретрансляцію "Первый канал. Всемирная сеть", а також каналів групи "Цифровое телесемейство" ("Дом кино", "Музика Первого", "Время далекое и близкое", "Теленяня", "Телекафе") в Україні став лист гендиректора телекомпанії "Первый канал. Всемирная сеть" Миколи Дубового.

Згідно з цим листом, компанія бере на себе зобов’язання "в розумні строки" узгодити з Нацрадою весь комплекс заходів щодо адаптації зазначених телеканалів для трансляції їх у кабельних мережах України.

Також компанія готова оформити угоду з юридичною особою в Україні, яка має право на ретрансляцію зазначених телеканалів у кабельних мережах.

Додатковим пунктом рішення Нацради провайдерам програмної послуги тимчасово дозволяється ретрансляцію програм у кабельних мережах.

Питання щодо телеканалу РЕН ТВ (ТОВ "Акцепт") розглядалось відповідно до листа гендиректора телекомпанії Олександра Орджонікідзе, який узяв на себе зобов’язання щодо укладання угоди з зареєстрованою на території України юридичною особою, яка бажає отримати ліцензію на право ретрансляції каналу.

Остаточне рішення не було ухвалено Нацрадою у зв’язку з тим, що, як повідомив перший заступник голови Нацради Ігор Курус, від вітчизняних телекомпаній надходять чисельні звернення щодо порушення прав ексклюзивного показу телекомпанією РЕН ТВ.

Відповідно, члени Нацради вирішили ще раз пересвідчитись у дотриманні компанією авторських прав, і тільки після цього ухвалили рішення в цілому.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування