Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко подякував МВФ і взяв "контроль" на себе

Четвер, 6 листопада 2008, 08:54

Президент Віктор Ющенко вітає рішення Міжнародного валютного фонду про надання кредиту Україні і обіцяє особисто контролювати реалізацію антикризових заходів.

Про це йдеться в заяві Ющенка у зв'язку з прийняттям МВФ рішення щодо надання Україні стабілізаційного кредиту, повідомляє прес-служба президента.

"Я вітаю прийняття радою директорів Міжнародного валютного фонду позитивного рішення про надання Україні стабілізаційного кредиту та висловлюю вдячність директору-розпоряднику Фонду пану Домініку Строс-Кані, менеджерам і експертам Фонду за підтримку наших дій і планів щодо забезпечення стабільної роботи економіки та фінансової системи держави", - сказано в заяві.

"Це рішення є сигналом для світової спільноти про підвищення рейтингу довіри до нашої країни", - переконаний Ющенко.

Президент упевнений, що "допомога з боку МВФ дозволить впевненіше почувати себе діловим колам і в першу чергу фінансовому сектору. Національна економіка отримає потужний ресурс для розвитку її пріоритетних напрямів, гарантування ліквідності банківської системи".

"Проведення рішучої економічної та фінансової політики дозволить нам не тільки протистояти світовій кризі, але й вийти з неї сильнішими і згуртованішими", - заявляє Ющенко.

"Потрібні масштабні структурні реформи. На це я націлюю керівництво уряду і Національного банку України. Реалізація антикризових заходів перебуватиме під моїм постійним контролем", - наголосив він.

У свою чергу прем’єр Юлія Тимошенко заявила, що вважає надання Україні кредиту МВФ великою перемогою, повідомляє прес-служба Кабміну.

Вона нагадала, що кредит у сумі 16,4 млрд. грн. надано під 4% річних і при цьому на достатньо тривалий термін.

Прем’єр подякувала керівництву МВФ, керівнику місії МВФ, яка працювала в Україні, за продуктивне і якісне співробітництво з Україною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування