Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент пропонує більшість без коаліції

Понеділок, 1 грудня 2008, 22:01

Президент Віктор Ющенко закликає політичні сили сформувати якщо не коаліцію, то принаймні більшість.

Про це він сказав в ефірі каналу ICTV.

"Нас може поєднати національний пріоритет. І тому, коли ми говоримо, як консолідувати український парламент, переконаний, що його можна консолідувати не через закулісні перемовини, як поділити посаду міністра внутрішніх справ чи голову податкової, а визначити, що для нас є консолідуючим, щоб політичні сили могли сформувати якщо не коаліцію, то принаймні більшість. Більшість, яка в цей скрутний час могла провести відповідні рішення", - заявив президент.

Ющенко порадив депутатам поставити мінімальні задачі.

"Ми сьогодні можемо відновити роботу парламенту? Думаю, що так. Нам треба знайти фігуру, яка не затягувала б парламент ні в ту, ні в іншу сторону, а вела на системі компромісів щоденну, нормальну роботу парламенту", - заявив президент.

Він також закликав знайти більшість, яка змогла б прийняти бюджет і антикризові закони.

"Коли з'явиться ця більшість, переконаний, що вона зможе дати відповідь, як нормалізувати роботу парламенту в 2008 і особливо 2009 році", - сказав Ющенко.

"Питання виборів – це як норма Конституції. Парламент має бути працюючим. Якщо цього не відбувається, тоді починає працювати Конституція, яка каже, що немає тупику. Демократія дає відповідь на всі питання. Нам не треба боятися, що 5 політсил, що не можуть знайти спільну мову. Ми можемо зробити апеляцію до ключового фігуранта –виборця, який може своє слово сказати", - зазначив президент.

Водночас він не сказав, скільки часу дає парламенту, щоб вирішити цю ситуацію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...