Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВФ сказав Ющенку, що задоволений, але...

Середа, 10 грудня 2008, 16:56

Міжнародний валютний фонд задоволений антикризовими заходами української влади, але вважає складною макроекономічну ситуацію в Україні.

Про це в ході зустрічі з президентом Віктором Ющенком сказала глава місії МВФ в Україні Джейла Пазарбашіоглу.

"Зараз (виконання антикризових заходів) відповідає планові. Але макроекономічна ситуація досить складна", – сказала вона, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Глава місії відзначила, що українська сторона повинна продовжувати адекватну антикризову політику.

"Необхідно дати чіткі сигнали, як буде переборюватися криза", – сказала вона.

МВФ також відзначає глобальні масштаби кризи і її значний вплив на країни з економіками, що розвиваються, у тому числі на Україну.

У свою чергу президент Віктор Ющенко звернувся до глави місії МВФ із проханням дати оцінку ситуації в українському фінансовому і банківському секторах.

"Мені дуже важливо, щоб перед вашим від'їздом ми мали спільне бачення ситуації", – сказав він.

Ющенко звернувся з проханням до МВФ оперативно розглянути та підтримати додаткові заходи, що напрацьовуються експертами з метою пом'якшити негативні економічні тенденції в українській економіці (зокрема, до таких додаткових заходів відноситься фінансування проектів, пов'язаних з підготовкою до проведення ЄВРО-2012, завершенням об'єктів житлового будівництва з високим ступенем готовності).

"Хотів би звернутися до вас з проханням про можливість позитивної відповіді по тих нових тенденціях, які виникають в економіці, особливо в таких заходах, як теми рекапіталізації банківської системи та рефінансування найбільш чутливих галузей української економіки", – сказав президент, повідомляє його прес-служба.

У ході зустрічі сторони мають намір також обговорити питання рекапіталізації української банківської системи, питання рефінансування банків, інші фінансово-економічні аспекти.

Як повідомлялося, 1 грудня місія МВФ прибула в Україну для зустрічей із владою.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування