Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вмовлятиме "регіоналів" скласти мандати?

Четвер, 11 грудня 2008, 10:56

Президент Віктор Ющенко, можливо, спробує відновити контроль над фракцією "НУ-НС" шляхом розпуску Верховної Ради.

"Віктор Андрійович буде думати, як відновити контроль над фракцією "НУ-НС". Єдиний для нього спосіб це зробити – розпустити Раду", - сказало газеті "Сегодня" джерело в секретаріаті президента.

"Зараз розпуск зробити складніше (БЮТ буде доводити, що коаліція в Раді вже є), але, можливо, президент буде умовляти регіоналів скласти мандати, щоб призначити нові вибори", - зазначило джерело в СП.

Газета вважає, що хоча Ющенко публічно позитивно оцінив обрання Литвина спікером і привітав парламентарів із закінченням "політичної лихоманки", він незадоволений тим, що "НУ-НС" без його відома проголосувала за це рішення.

Між тим, за інформацією газети, БЮТ із партнерами продовжують ділити посади, зокрема, збираючись змінити керівників Фонду держмайна, Антимонопольного комітету і Міністерства транспорту.

"Валентину Семенюк змінить, ясна річ, Андрій Портнов. Вінський з Мінтрансу буде знятий, і, цілком імовірно, ця посада дістанеться литвинівцям. До речі, не виключено, що Вінським можуть зайнятися правоохоронні органи", - повідомило виданню джерело у БЮТ.

"Що стосується Антимонопольного комітету, то це НУ-НСівська квота, на яку раніше претендував Давид Жванія. Але зараз не факт – чи захоче він відмовитися від депутатства, щоб зайняти цю посаду, пам’ятаючи про те, як важливо йому зберегти недоторканність", - додало джерело у БЮТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування