Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американські експерти вважають, що Ющенка і Тимошенко помирив Кремль

П'ятниця, 12 грудня 2008, 09:35

Коаліція БЮТ і Партії регіонів не відбулася через втручання Росії.

Таку думку висловлює американське аналітичне видання "Stratfor" з посиланням на свої джерела, повідомляє Радіо "Свобода".

Так, за даними видання, Кремль "попросив (а може, й наказав) прем’єру Тимошенко поки що потерпіти і погодитися на ще один союз із Ющенком у парламенті".

У Москві, як пише американське видання, сподіваються, що завдяки такій коаліції стане можливим посилення проросійської політики України в умовах наближення президентських виборів 2010 року.

"Кремль усвідомлює, що часу у нього для включення України в сферу російського впливу залишилося лише до кінця наступного року, оскільки США до цього періоду, найімовірніше, знову зосередять свою увагу і ресурси на Євразії", - пише видання.

Водночас, в статті зазначається, що для нинішнього прем’єра Юлії Тимошенко, яка зовсім не визначена в ідеологічному плані, досягнення взаєморозуміння з Москвою є гарантією приходу до влади.

Тимошенко, на думку експертів із "Стратфора", хоче мати імідж політика, який "веде жорсткі переговори з Росією і досягає успіхів".

Також газета вважає, що коаліція Ющенка і Тимошенко "тимчасова".

У вівторок ВР обрала спікером Володимира Литвина. Раніше Ющенко наполягав на кандидатурі Івана Плюща на цю посаду.

Після обрання Литвин оголосив про створення коаліції у складі фракцій НУНС, БЮТ і блоку Литвина.

Від НУНС угоду підписав заступник лідера фракції Борис Тарасюк. Пізніше в НУНС заявили, що не підписували угоду про створення коаліції, а Тарасюк зробив це без узгодження з фракцією.

Ющенко привітав Литвина з обранням спікером та провів з ним зустріч. Але в його секретаріаті не визнають створення коаліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування