Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк і Черновецький ходили до Матвієнка "пробувати ґрунт"

Понеділок, 15 грудня 2008, 09:34

Анатолія Матвієнка переобрали головою Української республіканської партії "Собор" на з'їзді партії в суботу, однак головними подіями можна вважати виступи народного депутата Арсенія Яценюка і мера Києва Леоніда Черновецького.

Обидва політики говорили про необхідність майбутнього співробітництва, пише "Комерсант-Україна" про XVII звітно-виборний з'їзд "Собору".

Видання нагадує, що і Яценюк, якого пов'язують з партією "Демократичний фронт", і лідер Християнсько-ліберальної партії Черновецький незалежно одне від одного ведуть з Матвієнком переговори про злиття своїх політичних сил.

До візиту на з'їзд УРП "Собор" Яценюк бував на подібних заходах тільки один раз – на з'їзді партії "Народний союз "Наша Україна" у жовтні 2006 року. "А той факт, що Яценюк виступив із трибуни, можна вважати прецедентом", - зауважує видання.

Про свої плани у сфері партійного будівництва екс-спікер розповів під кінець свого виступу:

"Я палкий прихильник ліберальної ідеї і національно-демократичних цінностей. Я розпочав процес формування нової партії і сподіваюся, що в процесі нашого співробітництва ми обов'язково будемо ділитися досвідом".

У свою чергу виступ Черновецького "справив на делегатів сильніше враження". Розмову про міжпартійну співпрацю мер Києва розпочав здалеку.

"Повага до людей – це головне. Ми сьогодні йдемо в парламент, що корумпований. Кожне місце в партійному списку коштує 5 млн. дол. Звичайно, не у вашій партії. Анатолій Сергійович (Матвієнко) грошей не бере. Я точно знаю", - сказав мер Києва.

"Ніхто не дає", – подав голос із президії Матвієнко. "Я ж пропонував!", – парирував мер. "Матвієнко – мій учитель. Що ще розповісти? Спочатку про погане. Я розповім про те, як Юлія Володимирівна Тимошенко п'є воду", - продовжив він.

Однак закінчувати думку Черновецький не став: "Вона (Тимошенко) хоче мене зняти. По секрету скажу, я буду вічним мером". До середини виступу мера "присутні вже не могли стримувати сміх - Арсеній Яценюк, що сидів у першому ряді, просто плакав".

"А тепер про хороше. Будучи лідером Християнсько-ліберальної партії, я розділяю всі ідеї, що розділяєте і ви, ту ж філософію. У нас є і відмінності – я чомусь завжди вважав себе росіянином. Діти мої справжні грузини, моя дружина грузинка, хоча каже, що вірменка", - продовжив мер.

Тему об'єднання з іншими партіями, як і обговорення виступу голови УРП "Собор", делегати з'їзду побажали обійти. "Думаю, до питання об'єднання з іншими партіям можна буде повернутися після різдвяних свят", – підбив підсумок Матвієнко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування