Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вважає, що НАТО не вистачило духу покликати Україну

Понеділок, 15 грудня 2008, 15:18

Президент Віктор Ющенко вважає, що НАТО не пішло на зближення з Києвом, побоюючись жорсткої позиції Росії.

Про це він заявив в інтерв'ю Бі-Бі-Сі, відповідаючи на питання, чи згодний він з думкою, що НАТО злякалося встановлення більш тісних зв'язків з Україною через жорстке протистояння Росії.

"Для мене очевидно, що це так", - сказав Ющенко.

"І в колі НАТО, і поза блоком не вистачило політичного духу реалізувати в чистому вигляді ті принципи, на яких базується робота цього інституту. Україна - це не чиясь провінція. Україна - суверенна держава. І одним з наших фундаментальних прав як суверенної держави є право формування політики в області безпеки", - заявив він.

Ющенко також повторив, що членство в Альянсі могло б гарантувати незалежність України.

"За XX століття Україна шість разів проголошувала незалежність. П'ять разів ми її втрачали. Була одна причина: за нами ніколи не стояли міжнародні гарантії - нашої територіальної цілісності і суверенітету. Політика НАТО розширює на схід Європи зону стабільності і світу. Упевнений, що країни Європейського Союзу дуже зацікавлені в розширенні зони стабільності", - сказав Ющенко.

Раніше, під час останнього самміту НАТО в Брюсселі Україна (так само, як Грузія) не одержала запрошення приєднатися до Плану дій щодо членства в альянсі - документу, який починає формальну процедуру вступу у військово-політичний блок.

Ліга.net

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: