Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Скандального львівського суддю можуть лишити без мантії, якщо визнають винним

Вівторок, 16 грудня 2008, 00:10

Підставою для позбавлення суддівських повноважень екс-голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича може стати обвинувальний вирок суду.

Про це заявив міністр юстиції Микола Оніщук в ефірі 5 каналу в понеділок ввечері.

"Суддя звільнений з адміністративної посади – він не обіймає посаду голови суду, але залишається суддею", - уточнив міністр.

За його словами, Конституція передбачає, що суддя звільняється з посади тільки тим органом, який його призначив.

"Суддя Зварич вже був призначений на посаду парламентом, тобто безстроково, і тільки Верховна Рада має його увільнити", - пояснив Оніщук.

"Підстава для увільнення, в даному випадку, я думаю, що це буде, хоча і в майбутньому – обвинувальний вирок суду", - додав він.

Міністр повідомив, що цього тижня заплановано засідання Вищої ради юстиції, на якому може бути розглянуте питання про притягнення Зварича до дисциплінарної відповідальності за порушення присяги.

Як відомо, 2 грудня Генпрокуратура порушила проти голови Львівського апеляційного адміністративного суду Зварича кримінальну справу за отримання хабара. 7 грудня йому було пред'явлено звинувачення.

Рада суддів на засіданні 12 грудня ухвалила рішення про звільнення Зварича з посади голови Львівського апеляційного адміністративного суду.

У понеділок, 15 грудня, Зварича було оголошено в розшук.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування