Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка вирішили, що БЮТ хоче змінити регламент через комуністів

Вівторок, 16 грудня 2008, 10:03

Зміни до регламенту Верховної Ради, які планує внести БЮТ, можуть призвести до корупції в українському парламенті.

Про це у вівторок заявив заступник глави секретаріату президента Петро Олійник, коментуючи ініціативу депутатів від БЮТ змінити статтю, яка передбачає формування коаліційної більшості в складі не менше 226 голосів.

"Я переконаний, що у парламентаріїв вистачить здорового глузду не творити норми, при якій можливо створення коаліції, не маючи на це необхідних 226 голосів, бо це призведе до корупції при голосуваннях за кожен законопроект, за якими будуть стояти не національні інтереси, а окремі групи впливу", - сказав Олійник.

При цьому він звернув увагу, що у питанні внесення таких змін БЮТ розраховує на підтримку комуністів.

"БЮТ сподівається на синхронне голосування разом із комуністами, які по своїй суті вже давно не є самостійною політичною силою, а обслуговують то інтереси третіх країн, то останнім часом великий олігархічний капітал, що показують і їхні голосування в останні декілька місяців", – сказав Олійник.

Він також підкреслив, що у цивілізованому світі комуністична ідеологія вже давно "лежить на полицях історії, а в Україні кожен раз витягується "для підтанцівки" деяких політичних сил".

Як відомо, в понеділок заступник лідера фракції БЮТ Андрій Кожем'якин повідомив, що БЮТ пропонує змінити норму регламенту Верховної Ради про оформлення парламентської коаліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування