Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко похвалився рекордним хабарем

Вівторок, 16 грудня 2008, 14:15

Рекордну суму хабара розміром 42 мільйони доларів вдалося зафіксувати Міністерству внутрішніх справ у понеділок у Броварському районі Київської області.

Про це на прес-конференції у вівторок повідомив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

За його словами, керівники Броварської райдержадміністрації вимагали в іноземного інвестора хабарі розміром 38 та 4 мільйони доларів за відведення двох земельних ділянок площею 36 і 40 гектарів.

У ході операції правоохоронних органів у понеділок було задокументовано факт одержання частини хабара у сумі 11 мільйонів гривень.

Голова Броварської райдержадміністрації, начальник Управління земельних ресурсів цього району, його заступник та ще двоє посібників затримані правоохоронцями на термін до 72 годин до визначення іншого запобіжного заходу.

"Далі суд прийме рішення про обрання запобіжного заходу. Слідство буде наполягати на арешті згаданих осіб", - заявив Луценко.

Також міністр повідомив, що "після отримання інформації про затримання голови райдержадміністрації та інших фігурантів справи були вчинені спроби тиску на правоохоронні структури".

"Я проаналізував імовірне джерело цього тиску і побачив, що серед затриманих є люди, що контактують з полярними політичними силами. Згадані особи виходять на найвище керівництво полярних політичних сил", - заявив Луценко.

Водночас він зауважив, що в ході проведення операції правоохоронцями не було отримано доказів причетності до справи більш високих посадових осіб.

"Але жодний голова райдержадміністрації не спокуситься на отримання настільки великого хабара, якщо у нього немає високого "даху". При чому я упевнений, що більша частина хабара призначалася саме йому (більш високому посадовцю)", - додав Луценко.

За словами міністра, вийти на вищі ешелони влади можливо лише за рахунок правдивих свідчень затриманих чиновників.

На питання, яке покарання загрожує затриманим, Луценко сказав, що від 3 до 5 або від 5 до 7 років позбавлення волі. При цьому міністр погодився, що із 1500 затриманих на гарячому чиновників реально тюремні строки отримують лише десятки.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування