Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко докотився до рівня Кучми

Середа, 17 грудня 2008, 12:37

Віктор Янукович, Володимир Литвин, Юлія Тимошенко, Арсеній Яценюк, Петро Симоненко входять п’ятірки політиків, які користуються найбільшою довірою громадян.

Такі дані опитування, проведеного центром соціальних досліджень "Софія" з 2 по 11 грудня 2008 року.

Януковичу "повністю" або "в основному" довіряють 33,8% респондентів, Литвину – 31,1%, Тимошенко – 28,0, Яценюку – 28,0, Симоненку – 26,4%.

Рейтинг довіри до Ющенка знизився з 19,2% (у вересні) до 14,4% (у грудні). Сьогодні рівень довіри до Ющенка практично дорівнює показникові довіри до Кучми (13,3%). Порівняно з вереснем знизився рівень довіри до Тимошенко (з 39,7 до 28,0%).

Під час опитування респондентам пропонували висловити своє ставлення до того, щоби той чи інший політик очолив антикризову команду (уряд), яка б вивела українську економіку з кризи.

До п’ятірки найбільш популярних кандидатів потрапили Янукович, Тимошенко, Яценюк, Литвин та Симоненко. До можливості призначення Януковича головою антикризового уряду "скоріше позитивно" ставляться 36,7% опитаних, Тимошенко – 29,2%, Яценюка – 29,0%, Литвина – 28,6%, Симоненка – 23,1%.

Українські громадяни схильні покладати відповідальність за виникнення політичної кризи в країні передусім на такі політичні сили і політиків:

- на президента Ющенка (вказали 47,0%);
- на представників Блоку Юлії Тимошенко та її лідера Тимошенко (29,6%);
- на представників Народного союзу "Наша Україна" та його екс-керівника Кириленка (14,1%).

Значно менше респонденти схильні покладати відповідальність за політичну кризу на комуністів, Блок Литвина та Партію регіонів. Щоправда, вагома частина (42,3%) опитаних схильна вважати винуватими усіх політиків рівною мірою.

"У масовій свідомості немає однозначної думки щодо того, яким має бути вихід із політичної кризи. Значна частина (43,0%) опитаних вважають необхідним створення нової парламентської коаліції", - йдеться у прес-релізі "Софії".

Водночас, третина респондентів дотримується думки, що необхідно провести позачергові парламентські вибори або одночасно позачергові парламентські та президентські вибори (відповідно 5,8 та 27,3%). (Не визначилися з відповіддю – 23,9%).

Всього було опитано 2004 респондентів віком від 18 років і старше. Метод проведення опитування – інтерв'ю "віч-на-віч" за місцем проживання респондента (на дому). Статистична похибка не перевищує 2,2%.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...