Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка запевняють, що розколу немає, і відпускають метеликів

Четвер, 18 грудня 2008, 12:33

В партії "Народний союз "Наша Україна" немає розколу, оскільки лише 7 членів цієї партії підписали угоду про створення коаліції між фракціями "НУ-НС", БЮТ та Блоку Литвина.

Про це заявив заступник голови секретаріату президента Андрій Кислинський у четвер на брифінгу.

"Потрібно розрізняти позицію партії НСНУ і позицію інших партій, які входять до блоку. Ті партії, які входили до складу блоку, вирішили змінити позицію і увійти до коаліції. Тільки сім чоловік з партії, яку очолює президент , їх підтримали", - сказав він.

"Тому не можна говорити про розкол в партії НСНУ. Ми можемо говорити про складні стосунки в блоці, але партія є монолітною", - сказав Кислинський і додав, що йому важко про це говорити, бо він не член партії.

"Але з політологічної точки зору, я думаю, що з’їзд (партії) пройде продуктивно", - додав він.

Заступник голови секретаріату президента повідомив, що президент Віктор Ющенко буде присутнім на другій частині з’їзду "Нашої України", перша частина якого відбулась 29 листопада.

Водночас, Кислинський не зміг назвати точну дату другої частини з’їзду партії, бо це рішення має приймати політрада.

За його словами, президент сподівається, що з'їзд запропонує механізми, як позбавити мандату депутатів з партії НСНУ, які підтримали коаліцію НУНС, БЮТ та блоку Литвина.

"І з'їзд буде вже пропонувати, з якими проектами рішень виходити на міжпартійний з'їзд блоку НУНС, який прийме кінцеве рішення щодо мандатів цих депутатів", - сказав Кислинський.

"Але щодо доцільності перебування цих людей в партії, ніякого міжпартійоного з'їзду не потрібно, це вирішуватиме з’їзд НСНУ (партії), і ми побачимо, яке це буде рішення", - сказав він.

"Є таке поняття "політичні метелики". Якщо вони, які, на жаль з'явилися і в блоці, десь відчули якесь світло у вигляді якихось посад, обіцянок місць у виборчих списках, нехай летять, ми їх затримувати не будемо", - резюмував Кислинський.

Раніше в середу Ющенко висловився за те, щоб з'їзд НУНС виключив з партії та списку депутатів, яки увійшли до коаліції.

Як відомо, у вівторок фракції БЮТ, Блоку Литвина та НУНС утворили коаліцію. Від НУНС на коаліцію погодились 37 депутатів з 72. Лідер фракції НУНС В'ячеслав Кириленко і його заступник Роман Зварич подали свої заяви про відставку.

Таким чином, нова коаліція має 212 голосів замість необхідних 226.

Сам Ющенко неодноразово давав зрозуміти, що він проти коаліції БЮТ, НУНС та Блока Ливтина. Він також критично висловлювався щодо можливої коаліції БЮТ і Партії Регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...