Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кириленко побачив, як Тимошенко і Янукович "плетуть змову" проти України

Вівторок, 2 грудня 2008, 09:25

Лідер фракції НУ-НС В’ячеслав Кириленко заявляє про існування змови у парламенті щодо зміни Конституції з метою обрання президента у Верховній Раді.

"Ми застерігаємо всіх кандидатів у президенти, які є в цьому залі, або їхні фракції є в цьому залі. Той, хто піде на те, щоб завести обрання президента в парламент, той зробить злочин проти державного ладу", - сказав Кириленко з трибуни парламенту у вівторок.

Він наголосив, що у 1991 році "незалежна Україна відбулася значною мірою тому, що 1 грудня, крім референдуму, були вибори президента, і всі президенти стояли на сторожі українського суверенітету".

"Той, хто зараз плете змову проти інституту президента, який обирається всенародно, плете змову проти цілісності нашої країни. Той, хто вже приміряє на себе президентську тогу, яку отримає в парламенті від 300 депутатів, повинен вже починати думати про свою відповідальність за дезінтеграцію України", - сказав Кириленко.

На його думку, у разі реалізації цього сценарію, "та парламентська охлократія, яка є у парламенті тепер, тоді вже стане остаточною і системною".

"Ми закликаємо БЮТ і Партію регіонів подумати про ці серйозні речі", - додав Кириленко.

Він також закликав БЮТ і Партію регіонів оголосити про створення коаліції у разі, якщо такі домовленості існують між фракціями.

"Ми чуємо уже тиждень про те, що буде створено коаліцію між БЮТ і Партією регіонів. Зробіть милість для нас і для людей – оголосіть своє рішення. Тому що це буде означати, що крім чинного уряду, відповідальність за стан справ в економіці на себе бере і опозиційний уряд", - сказав Кириленко.

"Якщо такі повідомленні неправдиві, ми очікуємо на їх спростування", - додав він.

Говорячи про обрання спікера, Кириленко сказав, що кандидат на цю посаду "повинен бути позакоаліційним, який об’єднає весь парламент".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: