Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко створив спецгрупу по Росії, бо МЗС не може домовитись з Москвою?

Вівторок, 2 грудня 2008, 14:11

Президент Віктор Ющенко створив міжвідомчу стратегічну групу з українсько-російських відносин через нездатність Міністерства закордонних справ України домовитись з Москвою.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на джерело в українських дипломатичних колах.

За словами співрозмовника, останнім часом відносини між дипломатичними відомствами України та Росії перетворилися на війну заяв та коментарів, дипломати більше спілкувалися через медіа, ніж безпосередньо за столом переговорів.

Це створювало зайву напругу в і без того досить непростих двосторонніх відносинах:

"Більше того, конфронтаційна тональність, яку обрав український МЗС у спілкуванні з Москвою, почала створювати Києву проблеми і в спілкуванні з європейськими та американськими партнерами, які зараз зацікавлені в розрядці ситуації на пострадянському просторі".

"Розуміючи це, Ющенко вирішив довірити розробку та координацію політики на російському напрямі тим дипломатам і посадовцям, які здатні відстоювати національні інтереси рішуче, але спокійно і без зайвого шуму", - повідомив співрозмовник.

Як відомо, у вівторок Ющенко створив міжвідомчу стратегічну групу з українсько-російських відносин.

Мета групи - забезпечення проведення ефективної єдиної державної політики у сфері українсько-російських відносин, ураховуючи значення цих відносин для забезпечення національної безпеки України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...