Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк готовий поступитися Гриценку першим номером?

Вівторок, 2 грудня 2008, 16:07

Екс-голова Верховної Ради Арсеній Яценюк боїться помилитися в процесі створення політичної партії.

Про це він сказав в інтерв’ю УНІАН.

"У мене були злети й падіння, але я завжди був ефективним. Якщо я помилюся, зокрема щодо ідеологічних підходів та принципів партійного будівництва, якщо поруч будуть люди, які бачать цю партію як частину підрозділу своєї бізнесової компанії, то це просто втратить для мене сенс", - сказав він.

Яценюк запевнив, що створення та розбудова партії проходитимуть максимально публічно.

"Будівництво партії багато коштує – якщо красти... Не потрібний дорогий офіс, італійські меблі. Бо тоді втрачається доступ до людей та розуміння їх. Тоді ми замінимо одних політиків на таких самих, просто молодших за віком", - зазначив він.

Щодо ідеології майбутньої партії, Яценюк назвав це "державною регульованою формою лібералізму".

"Тому що зараз нема унікального рецепту ні політичної системи, ні економічного устрою.
Якщо застосувати стандартний формат до побудови української економіки... Класична ліберальна економіка не працює в слабких державних регуляторних інститутах. Економічний лібералізм – це чудово", - сказав екс-спікер.

На питання про можливість створення спільної політичної сили з Віталієм Кличком і Анатолієм Гриценком, Яценюк відповів: "Усе може відбутися".

На зауваження, що ні він, ні Гриценко не поступляться першим місцем, екс-спікер сказав:

"Я не хотів би переходити на особистості, називати персоналії. Ключовий принцип партійного будівництва – перший номер не той, хто хоче, а той, хто здатен повести за собою людей. Найбільш популярний політик. Рейтинги в усіх країнах визначаються однаково. Якщо перший вибуває, за ним іде другий, якщо другий вибуває – іде третій. Це називається партійна конкуренція, а не політичне самодурство".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування