Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ висунуло обвинувачення за зазіхання на цілісність України

Вівторок, 2 грудня 2008, 17:34

Двом керівникам об'єднання "Народний фронт Севастополь-Крим-Росія" пред'явлено обвинувачення в зазіханні на територіальну цілісність України.

Про це у вівторок в інтерв'ю журналістам у Києві повідомив в.о. глави СБУ Валентин Наливайченко.

"Двом особам - і Под'ячому й іншій людині, які входили в цю організацію, - пред'явлено обвинувачення, тобто вони переведені в категорію обвинувачуваних", - сказав він.

Наливайченко підкреслив, що існує висновок, зроблений державними установами України, про те, що їхня діяльність "була спрямована на зазіхання на територіальну цілісність і незалежність нашої держави".

"Найближчим часом справа буде передана до суду, але не за фактом і не проти організації, а проти конкретних осіб, які закликали до зміни територіальної цілісності", - зазначив Наливайченко.

Він також підкреслив, що Україна вимагатиме позбавлення волі для них терміном до п'яти років.

Под'ячому обраний запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Як повідомлялося, СБУ порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 110 Кримінального кодексу ("Зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України"), за фактом здійснення членами об'єднання "Народний фронт Севастополь-Крим-Росія" публічних закликів до порушення територіальної цілісності нашої держави.

Ця стаття передбачає позбавлення волі терміном до 5 років.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...