Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин думає, що Стельмаха поки не приберуть

Субота, 20 грудня 2008, 15:51

Верховна Рада наступного тижня може заслухати інформацію голови Національного банку про ситуацію у фінансовій сфері, але кадрових питань, імовірніше за все, ставити не буде, вважає спікер парламенту Володимир Литвин.

Про це він сказав журналістам у суботу в Іванкові Київської області, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується кадрових змін, то зрозуміло, що на вході і на виході в кадровому питанні з цього приводу (звільнення голови НБУ Володимира Стельмаха) стоїть президент. Тільки за його поданням можна звільняти, за його поданням можна розглядати питання про призначення (голови НБУ )", - сказав Литвин.

При цьому він зазначив, що в ході дискусій, які стосуються дій керівництва країни і кадрових змін, необхідно робити все, щоб не нашкодити, "щоб це не призвело до подальшого обвалу гривні".

Литвин повідомив, що в понеділок проведе зустріч із президентом і прем'єром для обговорення того, які рішення необхідно прийняти наступного пленарного тижня.

Між тим, Литвин допускає, що наступного пленарного тижня парламент може розглянути питання про звільнення Валентини Семенюк-Самсоненко з посади голови Фонду державного майна.

"Очевидно, це питання буде внесене на розгляд Верховної Ради", - сказав спікер. При цьому він зазначив, що стримував пропозиції про звільнення Семенюк із посади голови ФДМ, оскільки вважав, що всі кадрові питання повинні розглядатися комплексно.

Водночас, відповідаючи на запитання, чи має парламент намір розглянути на вимогу окремих депутатів питання про звільнення міністрів оборони Юрія Єханурова і внутрішніх справ Юрія Луценка, спікер наголосив, що не є прихильником "кавалерійських наскоків і підходів".

За словами Литвина, необхідно врахувати кадрові пропозиції, що надходять від уряду і всі кадрові питання розглянути в комплексі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування