Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога: за крісло президента Тимошенко готова добити економіку

Понеділок, 22 грудня 2008, 11:26

Прем'єр Юлія Тимошенко, прагнучи зайняти посаду президента, готова остаточно добити економіку країни, заявляє глава секретаріату президента Віктор Балога.

"Останні публічні заклики та звинувачення, озвучені прем'єром Юлією Тимошенко, означають фактичний старт її президентської кампанії, яка буде супроводжуватися провокуванням суспільної нестабільності та масованими викидами брехні", - зазначив він.

На переконання Балоги, "Тимошенко пішла ва-банк не тільки проти чинного глави держави, а й проти народу та країни", повідомляє прес-служба президента.

"Цілковита нездатність нинішнього Кабінету міністрів нейтралізувати катастрофічні наслідки власного урядування для вітчизняної економіки буде маскуватися пошуком винних", - вважає глава секретаріату.

"Прем'єр не добиратиме слів і вдаватиметься до всіляких вивертів, аби скинути з себе відповідальність за свою економічну неспроможність. Вона намагатиметься переконати громадськість, що тільки з нею потрібно пов'язувати надію на подолання економічної кризи", - додав він.

Балога звернув увагу, що "вкотре Тимошенко підміняє словами необхідність діяти".

"Тимошенко всіляко намагається роздути власну значущість і силу, але, дивлячись на те, як допущена нею криза запресувала мільйони українців, стає очевидним, що прем'єр - колос, який тримається тільки на голому популізмі", - заявляє Балога.

"Більше того, Тимошенко вигідний подальший економічний обвал, оскільки це даватиме їй можливість фонтанувати слізьми співчуття людям. Прагнучи досягти такої бажаної мети - президентської посади - вона готова остаточно добити економіку", - додав він.

Балога підкреслив, що президент неодноразово вимагав від Кабміну представити пакет антикризових заходів, оформлених у проекти законодавчих актів. Замість цього уряд займається не економікою, а політикою, зауважив глава секретаріату, додавши, що уряд "лише зміг розплатитися кадровими призначеннями за ілюзію існування коаліції у ВР".

"Меншість, яка проголосила себе більшістю, не здатна приймати закони. Тимошенко вдає, ніби має парламентську підтримку, але це чистий блеф. Без голосів комуністів зараз не приймається жодне рішення парламенту", - заявив Балога.

"Така коаліція означає початок кінця нинішнього уряду. Саме тому прем'єр уникає прийняття економічних законів, ставлячи власний політичний розрахунок вище за інтереси людей", - додав він.

Балога висловив припущення, що саме завдяки голосуванню комуністів може бути схвалено програму діяльності уряду, який дає річний імунітет проти висловлення недовіри Кабміну.

"Отже, вже невдовзі країна може переконатися, що цинізм Тимошенко не має меж, і задля втілення владних амбіцій вона готова закласти душу будь-кому, зрадивши і своїх недавніх партнерів, і своїх виборців", - зауважив він.

Балога вважає, що комуністи можуть підтримати популістський проект бюджету: "Платою комуністам за такі послуги, імовірно, будуть "хлібні" посади чи економічні преференції їхнім спонсорам".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування