Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Віце-прем'єр РФ не може уявити Україну у НАТО

Вівторок, 23 грудня 2008, 11:47

Віце-прем'єр Росії Сергій Іванов не може собі уявити Україну членом НАТО.

"Уявити собі Україну членом НАТО при всій моїй багатій фантазії я не можу. Адже це – автоматом візовий режим", - сказав він в інтерв'ю газеті "Известия".

"Я б хотів знати, коли на Україні (я філолог, і відповідно до норм російської мови треба говорити "на", а на мовє не розумію) буде проведений референдум із приводу вступу до НАТО. Ось він усе й покаже", - підкреслив Іванов.

При цьому він висловив сумнів, що членство України та Грузії в НАТО посилить безпеку Альянсу.

"Що б там не говорили наші західні партнери, НАТО залишається військово-політичним блоком. Якщо так, то хіба прийом Грузії та України, як раніше й Прибалтики, посилить безпеку НАТО? Що, прийом балтійських країн різко підняв їхній авторитет у боротьбі з міжнародним тероризмом? Що, країнам Балтії хтось загрожує? Не відчуваю таких загроз", - зазначив Іванов.

"Ми попереджали: озброєння Грузії молодими східноєвропейськими демократіями до добра не доведе, тбіліський режим рано чи пізно пуститься в авантюру. І не треба його до цього заохочувати, постачаючи стару, в основному радянських часів, зброю, тому що вашингтонський обком партії видав директиву: "Младоєвропейці! Терміново очистить свої склади від радянської чи російської зброї, тепер ми будемо вам постачати зброю, а стару – ось туди", - заявив він.

На думку віце-прем'єра РФ, "європейці зрозуміли, що Грузія влаштувала авантюру, звідси і їхня відмова в приєднанні до плану" (ПДЧ, якого домагались Грузія та Україна).

"Що буде далі, не знаю. Якщо Грузія не змінить своєї політики і НАТО вирішить, що вона гідна вступи в альянс, перешкодити цьому ми не зможемо. Інша справа, що Грузія буде прийнята в НАТО без Південної Осетії й Абхазії", - заявив Іванов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування