Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На вибори нового президента потрібен майже мільярд

Середа, 24 грудня 2008, 17:44

Центральна виборча комісія визначила, що для підготовки та проведення виборів президента необхідна сума у розмірі 941 млн. 285 тис. гривень.

Відповідне подання ЦВК затвердила на своєму засіданні у середу, повідомляє прес-служба відомства.

Загальна сума видатків на підготовку та проведення виборів президента становить 651 млн. 385 тис. гривень.

У разі призначення повторного голосування потрібно буде витратити ще 289 млн. 900 тис. гривень.

Тож з урахуванням цієї можливості, зауважують в ЦВК, загалом на проведення виборів президента необхідно 941 млн. 285 тис. гривень.

У повідомленні нагадується, що відповідно до законодавства, обсяг коштів для підготовки та проведення виборів президента за поданням ЦВК передбачається окремим рядком у законі про держбюджет.

Відповідно до Конституції чергові вибори президента проводяться в останню неділю останнього місяця п'ятого року повноважень президента.

Призначення виборів президента у передбачені Конституцією строки належить до повноважень Верховної Ради, яка призначає чергові вибори президента не пізніш як за сто тридцять днів до дня виборів.

Враховуючи відсутність постанови ВР про призначення чергових виборів президента (визначення дати їх проведення), ЦВК позбавлена можливості здійснити розрахунок обсягів видатків, які необхідно передбачити окремо в держбюджеті на 2009 рік та окремо в держбюджеті на 2010 рік.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...