Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин вважає, що гроші ПІБу допоможуть всій економіці

Неділя, 28 грудня 2008, 13:22

Нацбанк повинен надати максимальну підтримку у відновленні повноцінної роботи Промінвестбанку, вважає голова Верховної Ради Володимир Литвин.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в неділю він назвав важливою подією надходження коштів на оздоровлення Промінвестбанку.

При цьому він висловив упевненість, що це дозволить "простіше пережити кризу не тільки в банківській системі України, але і всієї економіки". За словами спікера, прихід значних інвестицій саме зараз як ніколи необхідний Україні.

Відповідаючи на питання про те, чи необхідно ставити питання про націоналізацію банку, Литвин відзначив: "Тепер це не доцільно". На його думку, держава сьогодні не має зайвих ресурсів, які потрібні для відновлення економіки і ліквідації наслідків економічної кризи.

Литвин також закликав колег по парламенту, представників усіх політичних сил "на свята не зупиняти роботу з підготовки законопроектів". "Ми всі в одному човні, який протікає і який до того ж виплив у шторм. Якщо ми дружно вичерпуватимемо воду і припинимо боротьбу за місце біля керма, нам будуть не страшні ніякі урагани", - сказав він.

Водночас лідер Компартії Петро Симоненко заявив, що КПУ вимагає жорсткого парламентського та урядового контролю за використанням 190 мільйонів доларів США першого кредитного траншу, які надійшли на рахунки Промінвестбанку.

"Ми не маємо права допустити, щоб з Промінвестбанком повторилася ситуація, як з банком "Надра", коли майже дев'ять мільярдів гривень були витрачені не на здійснення антикризових заходів, не на підтримку вітчизняної економіки та збереження робочих місць, а на брутальні фінансові афери", - цитує лідера КПУ прес-служба партії.

Як повідомлялося, в суботу Промінвестбанк отримав близько 190 млн. доларів США першого траншу від російського "Внешэкономбанка" в рамках укладеного раніше договору між цими двома фінансовими організаціями.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: