Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Мороза побачили, кому підпорядкований парламент

Понеділок, 29 грудня 2008, 12:05

Розгляд питання про звільнення Валентини Семенюк-Самсоненко і ухвала рішення продемонструвала наявність у Верховній Раді неформалізованої більшості, особисто підпорядкованої прем’єру Юлії Тимошенко.

Про це йдеться в заяві політвиконкому Соціалістичної партії, поширеній прес-службою в понеділок.

Як зазначається в заяві, причини звільнення зводяться "до банальних речей – доступу керівництва уряду до державних основних фондів, до землі, на якій розміщенні ще не приватизовані підприємства".

"Простіше кажучи, доступу до розбазарювання майна, котре іще залишилось у власності держави", - зазначається в заяві.

"Корпоративні інтереси при тому переважають ідеологічні розбіжності, ми вчергове спостерігаємо зворушливу єдність націоналістів і комуністів при ухваленні рішень, в яких зацікавлена прем’єр-міністр", - зазначається в заяві.

Також політвиконком назвав "тенденційною" доповідь голови спеціальної комісії з питань приватизації.

"Комісія "не помітила", що саме під керівництвом Семенюк-Самсоненко у ФДМ запроваджено реєстр суб’єктів господарювання, наведено порядок з орендою державного майна і сплатою дивідендів", - зазначається в заяві.

"Що за три роки її керівництва Фондом завдяки діяльності цієї установи до бюджету надійшло коштів майже вдвічі більше, ніж за всі попередні роки, за які розтринькано було більше трьох четвертин державного багатства", – додається в документі.

"Приведені в доповіді цифри про невиконання планів приватизації свідчить не про неуспішну роботу Фонду, а про справжні наміри уряду – пустити з молотка те, що іще лишилося в державі: Одеський припортовий завод, обленерго, "Укртелеком", "Турбоатом"", - наголошується в заяві.

"Боротьба за ці об’єкти зарубіжних ділових кіл свідчать, що урядові структури і відомі політичні партії, виходячи з меркантильних розрахунків, готові віддати останні майнові комплекси, які значною мірою визначають економічну незалежність України. Віддати, до того ж, у вкрай невигідний кризовий період, коли зі своїм багатством держава розстанеться задарма", - додається в заяві.

"Прийнята парламентом постанова стала ще одним сигналом негараздів в українській владі, ще раз підтверджує необхідність заміни такої влади", - наголошує політ виконком СПУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування