Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дефіцит у бюджеті не завадить отримати гроші МВФ?

Вівторок, 30 грудня 2008, 08:48

Експерти сподіваються, що дефіцит у 31 мільярд гривень, передбачений у держбюджеті-2009, не призведе до припинення співпраці з Міжнародним валютним фондом стосовно надання Україні багатомільярдного кредиту.

Так, директор Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський в інтерв’ю "Німецькій хвилі" зазначив, що автори бюджету на наступний рік не виконали умови щодо зведення бездефіцитного бюджету, але дотрималися вимоги МВФ з фіскального стимулювання національної економіки.

На його думку, 3-відсотковий дефіцит був вимушеним заходом уряду. Натомість, стимулювання економіки є загальноєвропейською тенденцією:

"Навіть в Європейському Союзі є така згода вийти за відповідні Маастріхстські критерії, за якими запроваджувалося євро".

Експерт переконаний, що наразі неможливо передбачити розвиток економічної ситуації ані в державі, ані на континенті, ані в світі. І через це бюджет доведеться суттєво коригувати протягом року.

За таких умов, Бураковський позитивно оцінив наміри уряду запровадити жорсткий режим контролю державних видатків.

Як відомо, минулої п’ятниці Верховна Рада ухвалила державний бюджет на 2009 рік, а президент Віктор Ющенко у понеділок підписав цей документ попри певні застереження.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...