Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценко презентує свою організацію за два тижні. На парламент ідуть бульдозери

Четвер, 4 грудня 2008, 11:01

Голова парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони Анатолій Гриценко обіцяє протягом найближчих двох тижнів презентувати свою громадську організацію.

Про це він розповів в інтерв’ю "Газеті 24".

"Громадська організація дійсно буде утворена протягом двох тижнів. Наголошую це не політичний проект, не партія, а саме громадська організація", - сказав депутат.

Гриценко переконаний, що дострокових парламентських виборів наступного року 99% не буде, тому говорити про блок чи партію немає сенсу. Водночас раніше політик не виключав, що у випадку проведення позачергових виборів до Ради за участю його політсили може бути створений блок з 4-5 партій з незаплямованою репутацією.

За словами депутата, мета нового об’єднання – навести в країні порядок.

"На вулиці криза, системна і довготривала. Щодня втрачають роботу до 7 тисяч осіб. Це офіційна статистика. Такими темпами на вулиці і без роботи наступного року можуть опинитися 5 мільйонів громадян. А збільшення безробіття на 1 % провокує зростання злочинності на 5-6%. Урядовці працюють день і ніч, проводячи нескінченні наради, але результати люди не бачать", - заявив він.

Також Гриценко нагадав, що він запропонував створити головну антикризову раду в державі, яка б координувала дії уряду, Нацбанку, парламенту, губернаторів і правоохоронців.

Щодо майбутнього парламенту, то Гриценко переконаний, що все веде до створення "бульдозерної" коаліції за участю Партії регіонів і БЮТ.

"Чому я називаю її бульдозерною? Тому що маючи 330 голосів, можна ухвалювати будь-які рішення, долаючи вето президента", - пояснив він.

"Нехай найбільші політичні сили візьмуть на себе відповідальність і працюють разом. Це шанс ефективніше подолати кризу, - переконаний Гриценко. З іншого боку, є небезпека, якщо поспіхом почнуть ламати Конституцію, обмежувати повноваження інших гілок влади, президента. Тоді можуть виникнути проблеми".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування