Наливайченко просить Януковича і Коновалюка не шкодити Україні

П'ятниця, 5 грудня 2008, 10:38

В.о. голови СБУ Валентин Наливайченко просить лідера Партії регіонів Віктора Януковича та члена цієї партії Валерія Коновалюка сприяти захисту національних інтересів України "від наклепницьких кампаній".

Про це йдеться у відкритому листі Наливайченка до Януковича і Коновалюка.

В.о. голови СБУ підкреслює, що що тема незаконних поставок озброєнь до Грузії "є надуманою, її роздмухування суттєво шкодить національним інтересам та завдає економічних втрат українським підприємствам, а відтак й нашим громадянам".

"На державному рівні, за участю причетних до функціонування системи військово-технічного співробітництва міністерств, відомств і організацій, були проведені ретельні перевірки, які підтверджують законність поставок озброєнь, що здійснювалися до Грузії, а також їх відповідність міжнародним нормам", - заявив він.

Наливайченко також зазначив, що міжнародні експерти "чітко вказують, що стосовно Грузії не існує жодних обмежень на постачання озброєнь".

"Усі поставки з України до Грузії здійснювалися виключно на підставі угод, укладених уповноваженими на це вітчизняними підприємствами-спецекспортерами з Міністерством оборони Грузії або іншими законними грузинськими імпортерами, за відповідними дозволами Державної служби експортного контролю України, яка є спеціально уповноваженим державним органом, що санкціонує експорт озброєнь", - заявив він.

"Усе викладене вище є беззаперечно доведеним фактом. Крім цього, Україна відповідно до своїх зобов'язань у рамках міжнародних режимів контролю за озброєннями регулярно звітувала перед ООН та ОБСЄ про здійснення поставок до Грузії", - пише Наливайченко.

Як відомо, Коновалюк неодноразово заявляв, що комісія Верховної Ради з розслідування постачання української зброї Грузії виявила факти незаконної торгівлі України зброєю.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування