Путін пропонує Європі виховувати Україну, а не Росію

Неділя, 11 січня 2009, 18:14

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін вважає, що Європа повинна дати Україні чіткий сигнал поводитися цивілізовано і переводити економіку на ринкові рейки.

"Потрібно, щоб Європа дала ясний і зрозумілий сигнал - не Росії, що вона за безцінь повинна свій товар віддавати, а Україні - щоб вона поводилася нормальним, цивілізованим чином", - заявив Путін в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD, яке вийде в
ефір 14 січня, передає Інтерфакс.

На думку російського прем'єра, "якщо не буде ясних ринкових сигналів за цінами на енергоносії, то тоді ці економіки (країн пострадянського простору) ніколи не прагнутимуть до енергозбереження".

Путін також вважає, що ситуація в Україні спровокована не тільки бажанням нажитися на транзитному положенні, але й політичною кризою.

"Що стосується України, то там ситуація сьогоднішнього дня наклалася не тільки на бажання паразитувати на своєму транзитному положенні, але й наклалася на внутрішню політичну кризу", - заявив він.

"Багато людей в період "помаранчевої революції" думали, що житимуть краще, позбавляться корупції, і країна перейде до нормальних ринкових відносин і укріплюватиме інститути демократії. Сьогодні багато людей розчаровані. Колишні лідери "помаранчевої революції" не виправдали їх надій, а, навпаки, зловжили їх довірою", - сказав прем'єр РФ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування