Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко вже каже, що врятувала Україну від Ющенка з газом по $450

Четвер, 22 січня 2009, 15:15

Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що не дозволить президенту Віктору Ющенку повернути "РосУкрЕнерго" на український газовий ринок.

"На РНБО просто нема чого розглядати. Крім того, як намагатися повернути "РосУкрЕнерго" до їхньої колишньої роботи з посередництва між "Газпромом" і "Нафтогазом". Але я цього не дозволю зробити. Я не дозволю президенту повертати корупційного посередника", - сказала Тимошенко на брифінгу у четвер.

Вона також заявила, що у результаті переговорів Ющенка з керівництвом Росії Україна ледь не отримала ціну на газ у 450 доларів за тисячу кубометрів.

"Президент мав неодноразові переговори з президентом Росії Дмитром Медведєвим і прем’єром Володимиром Путіним. Усі ці переговори завершилися тим, що Україні запропонували на 2009 рік ціну 450 доларів за тисячу кубометрів і ціну на транзит – 1,6 доларів за тисячу кубометрів", - сказала прем’єр.

"Це саме та ціна, яку підписав прем’єр Єхануров, права рука президента Івченко, який очолював НАК "Нафтогаз" у 2006 році. Такі контракти на сьогоднішній день існують. Це 1,6 доларів за тисячу кубометрів до 2010 року включно", - додала вона.

За її словами, за результатом усіх переговорах з вищим керівництвом Росії Ющенко "зміг отримати для України дві ціни – 450 доларів на газ і 1,6 доларів за транзит, яку він сам особисто освятив у 2006 році на 5 років для України".

"Мені вдалося цей негативний перебіг подій припинити. Мені вдалося переконати керівництво Росії в дуже важкому переговорному процесі, який тривав двічі по 8 годин, повернутися до меморандуму і замість 450 доларів для України отримати ціну у 228, 8. При цьому технічний газ для транзиту отримати на 25 доларів дешевше", - заявила Тимошенко.

Говорячи про ціну газу, яку отримають українські споживачі, вона зазначила:

"228,8 доларів за тисячу кубометрів – це ціна на українсько-російському кордоні. Далі вона, як завжди, буде збільшена на податок на додану вартість, на транспортування магістральними і локальними мережами. Рівно така ціна буде для споживачів України".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
15:19
ФОТОУ Львові 39-річній жінці вчетверте за життя пересадили нирку
15:19
ДІАМ оштрафував Могилянку на 180 тисяч: університет подаватиме до суду
15:19
футбол"Якщо не переможемо "Кривбас", я покину команду". Тренер "Дніпра-1" пригрозив відставкою
15:08
Біля Часового Яру триває велика боротьба за контроль логістичних маршрутів – "Хортиця"
14:57
Перебої в торгівлі в Червоному морі можуть тривати до наступного року - FT
14:45
Макрон не виключає відправлення військ, якщо РФ прорве лінію фронту і буде запит України
14:43
Допитливість, креативність, мотивація: наскільки розвинені соціально-емоційні навички в школярів
14:15
На monobank здійснено потужну DDoS-атаку
13:59
Швейцарія: Росію "на цьому етапі" не запрошували на саміт миру, але без неї процес немислимий
13:59
БоксГарсія провалив допінгтест перед видовищною перемогою над Гейні. Результат бою можуть скасувати
Усі новини...
Реклама: