Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Газпром обізвав Банкову "безпардонною"

Понеділок, 26 січня 2009, 12:02

Російський "Газпром" стурбований тим, що секретаріат президента критикує підписані 19 січня з "Нафтогаз України" контракти на поставку газу в Україну і його транзит на 2009-2019 роки.

Про це в ефірі російського телеканалу "Вести" повідомив заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв, інформують Українські новини.

"Це викликає, звичайно, не тільки розчарування, але й велике занепокоєння, оскільки пророблено дуже більшу виснажливу роботу, у якій взяли участь десятки людей", - сказав він.

Медведєв ще раз підкреслив політичну складову газового конфлікту, що призвів до припинення транзиту газу в Європу.

"Ті звуки, які доносяться з того джерела (Секретаріат), ще раз показують першопричину цього конфлікту. Адже 31 грудня все було готове до підписання, й цієї історії (конфлікту) можна було уникнути", - зазначив заступник голови правління "Газпрому".

Він назвав критичні відгуки на газові домовленості безпідставними й безпардонними, а також підкреслив, що відповідно до контракту, з 2010 ставка транзиту газу через територію України, що визначається за формулою, буде істотно вищою, ніж у країнах, що межують з Україною.

Як відомо, 19 січня "Нафтогаз" і "Газпром" підписали контракти про поставки газу в Україну і його транзит на 2009-2019 роки.

У формулу ціни палива закладено на всі 10 років дії контракту базову ціну 450 доларів за тис. куб. м, а також прив'язку до котирувань мазуту й газойлю за даними Platts з дев'ятимісячним запізненням.

Секретаріат вважає нерелевантними умови контрактів на поставку газу і його транзиту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...