"Газпром" зіткнувся з "безпрецедентною ситуацією" у відносинах з Україною

Понеділок, 5 січня 2009, 20:50

"Газпром" у понеділок, 5 січня, вперше не отримав від України підтвердження обсягів транзиту газу в західному напрямку, заявив офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов.

"У нас є чинний контракт на транзит російського газу через територію України", - заявив він журналістам у понеділок, повідомляє "Інтерфакс".

Купріянов нагадав, що Київ спробував поставити під сумнів цей контракт, і київський суд ухвалив рішення заборонити "Нафтогазу" транзит газу за цим контрактом.

"Сьогодні вперше в історії наших взаємин з українськими колегами ми взагалі не отримали підтвердження обсягів транзиту газу в західному напрямку. Це безпрецедентна ситуація в практиці наших взаємин і з українськими колегами, і європейськими", - підкреслив він.

"Складається враження, що на Україні є сили, які всіма силами намагаються змусити нас продовжити роботу через посередницькі структури, і при цьому не соромляться жодних методів", - сказав представник "Газпрому".

Купріянов також повідомив, що "Газпром" готує візит до Євросоюзу та Єврокомісії, щоб викласти свою позицію з газової проблеми з Україною.

"Ми ведемо активну роботу з європейськими структурами і готуємо візит до Європейського Союзу, Єврокомісії для того, щоб докладно викласти свою позицію з цього питання", - сказав Купріянов журналістам у понеділок.

"Упевнений, що вона знайде розуміння", - додав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування