Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" каже, що фізично не міг перекрити газ Європі, бо вентиль – у Росії

Середа, 7 січня 2009, 19:20

НАК "Нафтогаз України" обурена заявою "Газпрому", в котрій російський газовий монополіст "вкотре намагається перекласти усю відповідальність за припинення постачання газу до країн Європи на Україну".

"Компанія вважає це черговою спробою ввести в оману європейську спільноту та дискредитувати НАК "Нафтогаз України", - йдеться у заяві "Нафтогазу".

Компанія вкотре заявляє, що всі звинувачення російської сторони відносно того, що Україна нібито відбирала російський газ, а потім припинила його транзит до європейських країн, "суто провокативні та не мають під собою ніякого підґрунтя".

"Нафтогаз" наголошує, що всі дії ВАТ "Газпром" щодо припинення постачання газу європейським споживачам зафіксовано диспетчерськими службами НАК "Нафтогаз України".

"По-друге, будь-які заяви щодо незадовільного стану української газотранспортної системи є такими що завдають шкоди діловій репутації НАК "Нафтогаз України" та можуть бути оскаржені у судовому порядку", - йдеться у заяві.

"По-третє, всі контрольні пункти, що відповідають за припинення постачання російського газу для європейських споживачів через територію України, знаходяться на території Російської Федерації. Вся відповідальність за їх роботу лежить виключно на ВАТ "Газпром", - заявляють в "Нафтогазі".

Крім того, "Нафтогаз" "обурений відверто зневажливими заявами" заступника голови правління "Газпрому" Олександра Мєдвєдєва на адресу голови правління НАК "Нафтогаз України" Олега Дубини та компанії в цілому.

"НАК "Нафтогаз України" вважає неприпустимою таку практику передпереговорного процесу.

НАК "Нафтогаз України" зазначає, що місце проведення переговорів не має значення та готова проводити їх у конструктивному руслі на взаємовигідних умовах", - сказано в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування