Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Павленко запевняє, що "Артек" ось-ось отримає гроші: "Все за планом"

Вівторок, 17 лютого 2009, 13:41

Міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко заперечує інформацію про затримання надання фінансування міжнародному дитячому центру "Артек".

Він повідомив, що перша зміна в "Артеку" (Крим) розпочнеться 23-24 лютого, а в українському державному центрі "Молода гвардія" (Одеса) - з 1 березня.

Відповідно до затвердженого раніше плану, кошти на оплату путівок з держбюджету надійшли у вівторок, 17 лютого, а в середу, 18 лютого, вони будуть спрямовані до табору, сказав Павленко.

"Сьогодні постановою уряду №71 затверджено Порядок використання бюджетних коштів, передбачених на фінансування оздоровлення дітей. Міністерство фінансів погодило паспорт бюджетної програми та вартість ліжко-дня перебування дитини у МДЦ "Артек" та УДЦ "Молода гвардія", ним погоджено також Положення про направлення дітей до цих оздоровчих закладів", - розповів міністр.

"Сьогодні Державне казначейство виділило необхідні кошти, які завтра невідкладно будуть направлені до МДЦ "Артек", - запевнив Павленко, повідомляє Мінсім’ї.

Він наголосив, що його слова підтверджують заступник директора "Артеку" Сергій Капустін і керівник "Молодої Гвардії" Едуард Лебединський, присутні на брифінгу.

За словами міністра, структурні підрозділи Мінсім’ї у регіонах уже формують групи дітей відповідних категорій, які 23-24 лютого 2009 року заїдуть в "Артек" на І оздоровчу зміну.

Зокрема, це: діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування; діти з багатодітних та малозабезпечених сімей; діти працівників органів МВС; військовослужбовців, які загинули під час виконання службових обов’язків; діти загиблих шахтарів та журналістів; талановиті та обдаровані - переможці конкурсів, змагань, фестивалів, спартакіад; діти, які постраждали від техногенних катастроф, аварій, стихійного лиха.

Павленко зазначив, що з огляду на труднощі, які виникали при чинному порядку фінансування відпочинку дітей, коли оплата за путівки здійснювалась лише після закінчення зміни, Мінсім’ї ініціювало, а уряд затвердив постанову "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету міністрів", в якій дозволена авансова оплата за путівки до "Артеку" й "Молодої гвардії" без тендеру.

Міністр також зазначив, що у відповідності до постанови Кабміну №54 вже акумульовано 1,6 млн з 35 млн гривень, виділених із Резервного фонду на проведення невідкладних аварійних заходів, перелік яких за відповідними формами був поданий керівництвом "Артеку" лише 13 лютого цього року.

Відповідні розрахунки проходять погодження в Мінрегіонбуді, Мінфіні і Мінекономіки, після чого будуть затверджені Павленком. Отримання погодження у фахівців цих відомств, на думку членів Кабміну, "унеможливить розкрадання чи нецільове використання коштів, що траплялося в МДЦ "Артек" у минулому".

Павленко також запевнив, що всі зобов’язання щодо оздоровлення дітей будуть виконані у повному обсязі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: