Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко намагаються засекретити колаптоїдний стан економіки?

Вівторок, 17 лютого 2009, 15:26

Уряд намагається приховати від громадян реальну ситуацію в соціально-економічній сфері, вважають у секретаріаті президента.

Про це заявив перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак.

Він привернув увагу до "незвичного факту" - Держкомстат не оприлюднив у традиційні, щомісячні терміни статистичні показники ВВП за січень 2009 року.

"Така ситуація, разом із рішенням Кабінету Міністрів України, ухваленим на засіданні 12.02.2009, але не опублікованим, щодо обмеження публічності офіційної статистики, може свідчити лише про одне: уряд намагається приховати від громадян реальну ситуацію в соціально-економічній сфері", - наголосив Шлапак.

"Тепер найближчі офіційні дані щодо розвитку економіки очікуються за результатами лише І кварталу 2009 року, і оприлюднені вони будуть у середині травня", - сказав перший заступник глави секретаріату президента.

На його думку, уряд утаємничує таку інформацію, щоб уникнути внесення змін до державного бюджету на 2009 рік.

"Проте, розвиток ситуації з ВВП - секрет Полішинеля. Адже у промисловості падіння в січні порівняно з січнем минулого року склало 34,1%; у будівництві - 57,6%, у транспорті - 35,1%. Більше того, погіршення ситуації на мікрорівні уже відчули сотні тисяч співвітчизників - через неповні чи невчасні виплати зарплат вчителям, медикам, правоохоронцям; затримки з пенсіями та соціальними виплатами", - зазначив він.

"Погіршені оцінки стану справ в Україні, які надають міжнародні рейтингові агенції, свідчать про загрозливі тенденції в економіці в цілому та безпорадність урядової політики зокрема. Цю тезу підтверджує і те, що уряд не зміг виконати зобов‘язання щодо низки макроекономічних та бюджетних показників, погоджених у Меморандумі з Міжнародним валютним фондом", - заявив перший заступник глави секретаріату.

Він наголосив, що все це лише підкреслює необхідність термінового докорінного перегляду бюджету, на якому президент наполягає з початку року.

Шлапак вважає, що такий "утаємничений" спосіб роботи уже став стилем уряду Тимошенко.

"Всупереч вимогам закону "Про прожитковий мінімум» з квітня 2008 р. Урядом не оприлюднювалася інформація про фактичний розмір прожиткового мінімуму з метою уникнути перегляду державних соціальних стандартів і гарантій", - нагадав він.

Шлапак наголосив, що президент надзвичайно стурбований тим, що відсутність реальних результатів роботи уряду підміняється втаємниченням інформації від суспільства. За його словами, президент вже направив до Генеральної прокуратури звернення з проханням вивчити законність таких дій.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:58
Росіяни атакували Сумщину FPV-дронами, скидали міни – 130 вибухів за день
02:14
футболНімеччина гарантувала собі п'ять команд у Лізі чемпіонів наступного сезону
01:50
фотоРакетний удар РФ по Одесі: голова ОВА повідомив про наслідки і опублікував фото
01:30
Губернатори РФ скаржаться на атаку БпЛА і пошкодження енергетичної інфраструктури
01:04
Черговий обстріл Одеси підкреслює важливість посилення ППО України – посол США
00:42
Дуда: Головування Польщі в ЄС зосередиться на відбудові та євроінтеграції України
00:04
футбол"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
Усі новини...