Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарута візьметься за музей в обмін на великий готель

Середа, 18 лютого 2009, 11:56

"Індустріальний союз Донбасу", підконтрольний Сергію Таруті, планує добудувати музей Великої Вітчизняної війни в Севастополі на мисі Хрустальний в обмін на право побудувати на території комплексу фешенебельний готель.

На реконструкцію музею "ІСД" готовий виділити близько 100 мільйонів доларів, пише "Дело".

В обмін на це міська влада дозволить Таруті побудувати на території музейного комплексу 16-поверховий готель.

Остаточне рішення щодо будівництва музею має ухвалити міська рада Севастополя на початку березня.

Загальна площа музею складе 3 тисячі квадратних метрів, при цьому сам музейний комплекс, будівництво якого почалося ще за часів Радянського Союзу, займає територію у 5,8 гектари землі.

"До мене неодноразово зверталися громадяни щодо необхідності будівництва такого музею, однак інвесторів, які були б готові вкласти гроші в будівництво музейного комплексу, не знаходилося", - пояснює колишній мер Севастополя Віктор Семенов.

За словами директора Музею героїчної оборони і звільнення Севастополя Олександра Родометова, головним підрядником реконструкції музею, швидше за все, стане Міжнародний культурологічний центр, одним із засновників якого є "ІСД".

Центр займається реконструкцією і спорудженням історичних монументів та будівель. Він і визначить компанію, яка займеться будівництвом музейного комплексу.

"Уже багато фірм заявили про готовність почати будівництво, зокрема Будівельне управління Чорноморського флоту Росії. Тепер усе залежить від інвестування проекту", - каже Родометов.

Центр обіцяє побудувати музей за півтора роки.

Головною умовою "ІСД" до міської влади є дозвіл будівництва свого готелю на території комплексу.

Мис Хрустальний, де планується звести музей, є рекреаційною зоною.

"Вартість однієї сотки землі на цьому мисі складає 15-20 тисяч доларів, крім того, вільної землі в цьому районі дуже мало, тому ці території прирівнюються за своєю значимістю до Великої Ялти", - каже директор із маркетингу SV Development Володимир Степенко.

За його словами, саме цей факт "змушує" "ІСД" погодитися на реконструкцію музею в обмін на право будувати готель.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування