Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко просить Медведька перевірити, чому Тимошенко засекретила статистику

Середа, 18 лютого 2009, 12:51

Президент Віктор Ющенко доручив генпрокурору Олександру Медведьку перевірити дотримання вимог законодавства посадовими особами виконавчої влади при вчиненому ними обмеженні або запізненні оприлюднення статистичних даних.

Про це сказано у повідомленні прес-служби президента.

У разі необхідності Генпрокуратура має вжити відповідних заходів реагування.

Президент посилається на закон про внесення змін до закону "Про прожитковий мінімум", відповідно до якого з квітня 2008 року Міністерства праці та соціальної політики має оприлюднювати розрахунки щомісячного фактичного розміру прожиткового мінімуму на одну особу, а також окремо для тих, хто відноситься до основних соціальних і демографічних груп населення.

"Однак на офіційному веб-сайті Міністерства праці та соціальної політики у мережі Інтернет всупереч вимогам закону розміщуються лише показники щодо фактичного розміру прожиткового мінімуму без наведення відповідних розрахунків. До того ж, за наявною інформацією, оприлюднення цих показників розпочалося із значним запізненням, починаючи з IV кварталу 2008 року", - сказано у повідомленні.

Ющенко також наголошує, що згідно з розпорядженням Кабміну, Держкомстат має передбачати у планах державних статистичних спостережень щомісячне визначення величини ВВП з публікацією його показників.

"Так, у 2008 році звітні дані щодо ВВП за січень було оприлюднено 15 лютого. Проте станом на 17 лютого 2009 року інформацію щодо валового внутрішнього продукту за січень поточного року на офіційному веб-сайті Держкомстату не розміщено", – йдеться у листі Ющенка.

Президент вказує на те, що Кабміном до цього часу не затверджено план державних статистичних спостережень на 2009 рік, відповідно до якого органами державної статистики мають проводитися державні статистичні спостереження у поточному році.

Як відомо, раніше повідомлялося, що Держкомстат не оприлюднив у традиційні, щомісячні терміни статистичні показники ВВП за січень 2009 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування