Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол Сомалі: захоплення "Фаїни" – справа рук міжнародної мафії

Четвер, 19 лютого 2009, 12:28

Захоплення українського судна "Фаїна" було справою рук не сомалійців, а міжнародної мафії, переконаний посол Сомалі в РФ Мохаммед Хандуле.

Про це він сказав на прес-конференції в Москві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я не вірю, що таке судно, з такою зброєю може потрапити в руки 12-14 хлопців, у яких є тільки автомати", - заявив Хандуле.

Як відомо, за словами виконувача обов'язків капітана судна "Фаїна" Віктора Нікольського при захопленні пірати застосували реактивний протитанковий гранатомет.

Крім того, посол висловив думку, що роль власне сомалійців у піратстві перебільшена.

"Цих людей (сомалійців) зараз використовує як найманих робітників міжнародна мафія", - вважає він.

Крім того, Хандуле повідомив, що Сомалі має намір створити коридор для безпечного судноплавства біля своїх берегів, і буде вважати порушниками усіх, хто його не дотримується.

"Ми хочемо створювати коридор, де в точці "А" усі судна будуть збиратися групами по п'ять-сім, а наші друзі, у тому числі Росія, будуть супроводжувати їх до точки "Б". Ті, хто не йде по цих коридорах, будуть вважатися піратами або браконьєрами", - сказав посол.

Хандуле наголосив, що уряд Сомалі має намір впритул узятися за питання протидії контрабанді, нелегальному обороту наркотиків і безпеки судноплавства: "Там має бути порядок, і ми будемо цим займатися".

Як відомо, раніше президент Віктор Ющенко заявив, що переговори зі звільнення судна "Фаїна" починалися чотири рази. Один із трьох разів вони зірвалися через міжнародну мафію, сказав президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...