Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Транспортний збір можуть включити у вартість пального

Понеділок, 2 лютого 2009, 12:10

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко дала протокольне доручення розробити новий закон, який змінить систему стягнення транспортного збору, включивши його у вартість пального.

Це доручення Тимошенко дала під час наради з питань визначення розміру транспортного збору, повідомляє прес-служба уряду.

З такою ініціативою виступив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. За його словами, у світі власників транспортних засобів оподатковують за спожитий бензин чи дизель, а не в залежності від об'ємів двигуна автомобіля.

"Потрібно справляти податок з кількості бензину або дизелю, який людина купує на автозаправці. Чи це Мерседес, чи Жигулі, чи причіп – необхідно справляти стільки, скільки він використав палива, а отже, стільки, скільки він їздить по дорогах і платить гроші, за які ці дороги будуть будуватися", - наголосив Луценко.

У свою чергу, голова Державної податкової адміністрації Сергій Буряк повідомив, що на розробку нового принципу стягнення транспортного збору прем'єр виділила "2-3 місяці".

Буряк зазначив, що перехід на стягнення збору шляхом включення його у вартість пального, за Бюджетним кодексом, може відбутися не раніше 2010 року. Для цього відповідний закон потрібно ухвалити у першому півріччі 2009 року.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування