Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МЗС пишаються, що в Києві з'явилася перша штаб-квартира

Четвер, 26 лютого 2009, 19:52

У Києві відбулося офіційне відкриття секретаріату міжнародної організації ГУАМ.

Під час церемонії відкриття секретаріату ГУАМ міністр закордонних справ України Володимир Огризко зазначив, що це надзвичайно важлива подія в житті України, тому що "це перша штаб-квартира міжнародної організації в нашій країні", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Відкриття нашого секретаріату - це унікальний момент в історії ГУАМ і в той же час це величезна честь і для України...з відкриттям секретаріату ГУАМ у нас є дуже ефективний інструмент, що допоможе втілити наші ідеї в дуже конкретні результати", - зазначив глава МЗС.

Міністр також запевнив, що Україна і надалі буде докладати зусиль для ефективної роботи секретаріату ГУАМ.

У той же час Огризко підкреслив, що з появою штаб-квартири в центрі Києва ГУАМ "стає повноцінною міжнародною організацією".

Крім того, він подякував присутнім міністрів закордонних справ інших держав за співробітництво в рамках програм, реалізованих ГУАМ.

"У нас є ряд конкретних планів, і я сподіваюся, що ми і надалі будемо рухатися тільки вперед", - сказав Огризко.

Міністр проінформував, що в рамках ГУАМ проробляються проекти, які будуть спрямовані на розвиток туристичних ринків країн-членів організації.

При цьому головуючий ГУАМ Валерій Чечелашвілі підкреслив, що одним з найважливіших досягнень у діяльності організації стало створення зони вільної торгівлі, що "допомогло розвитку транспортних коридорів країн-членів ГУАМ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування