Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Севастополь закликає підтримати пропозицію Кравчука до Ющенка

Субота, 28 лютого 2009, 13:29

Севастопольська міськрада ухвалила рішення "підтримати звернення першого президента України Леоніда Кравчука до нинішнього глави держави Віктора Ющенка з пропозицією добровільно піти у відставку".

Таке рішення було прийнято на позачерговій сесії міськради в суботу, де було розглянуто питання суспільно-політичної та економічної ситуації в Україні та в місті Севастополі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Депутати також зажадали від Генпрокуратури та правоохоронних органів притягнути до кримінальної відповідальності голову міськдержадміністрації Сергія Куніцина "за сприяння систематичним корупційним проявам при передачі земель і розбазарюванні бюджетних коштів".

Крім того, було прийнято звернення до депутатів обласних та міських рад обласних центрів, з проханням підтримати рішення Севастопольської міськради з питання звернення Кравчука до Ющенка з пропозицією добровільно піти у відставку.

Своє рішення депутати пояснюють політичною та економічною ситуацією, яка склалася в країні в період президентства Ющенка, і негативними наслідками керівництва нинішнього голови адміністрації Куніцина.

"Міською радою та правоохоронними органами постійно розкриваються все нові і нові факти незаконної передачі за тіньовими схемами сотень гектарів севастопольської землі і розбазарювання бюджетних коштів", - йдеться в прийнятому рішенні.

"Ці факти підтверджуються перевірками Рахункової палати та тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, але заохочення з боку президента і його секретаріату дає місцевій владі відчуття повної безкарності", - додається в документі.

Депутати також стверджують, що Севастопольська міськрада, виходячи з думки переважної більшості мешканців міста, "більш ніж 2/3 голосів висловила недовіру голові держадміністрації і неодноразово зверталася до президента з вимогою звільнити його із займаної посади".

"Але на ці вимоги громади не було звернуто увагу. Не були враховані також незаперечні докази корупційних дій керівництва адміністрації", - наголошується в рішенні.

Тим самим, як вважають у міськраді, "президент фактично сприяє незаконним діям свого ставленика".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування