Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ПРОІГНОРУЄ ЗАПРОШЕННЯ ДО РАДИ

Середа, 4 лютого 2009, 13:58

Президент Віктор Ющенко не має наміру скористатися запрошенням відвідати Верховну Раду в четвер, але планує виступити зі щорічним зверненням.

Про це повідомила прес-секретар глави держави Ірина Ванникова на брифінгу в Києві у середу, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Віктор Ющенко заявляє, що відповідно до конституційних змін, саме уряд і парламент відповідають за здійснення економічної політики в державі. Він закликає колег не перекладати відповідальність за свою політику на інші гілки влади", - сказала вона.

"Тому у відповідь на два спрямованих запрошення взяти участь у засіданні Верховної Ради президент наполягає на своєму рішенні оголосити в сесійній залі щорічне послання глави держави про внутрішній і зовнішній стан України", - підкреслила вона.

Прес-секретар зазначила, що 5 лютого, Ющенко проведе міжрегіональну нараду у Кіровоградській області, присвячену вирішенню питань бюджетної політики.

У нараді візьмуть участь голови п'яти обласних державних адміністрацій – Кіровоградської, Миколаївської, Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської, а також лідери місцевого самоврядування з цих регіонів, передає прес-служба президента.

Як відомо, у четвер, 5 лютого, Верховна Рада планує розглядати питання про соціально-економічну ситуацію в Україні та дії органів влади щодо подолання кризи, в рамках якого домовлено заслухати звіт уряду та проголосувати постанову про його відповідальність.

Партія регіонів раніше наполягала на участі президента в цьому процесі й одночасному з урядом звіті його перед парламентом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування