Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МЗС не виключають, що Керченську протоку та моря теж поділять у Гаазі

Середа, 4 лютого 2009, 17:59

Заступник міністра закордонних справ Олександр Купчишин гіпотетично допускає можливість розгляду Міжнародним судом ООН питання про розмежування морських просторів і Керченської протоки між Україною і Росією.

Про це він сказав на прес-конференції в середу, відповідаючи на питання, чи може Міжнародний суд ООН прийняти рішення по делімітації морських просторів і Керченської протоки між Україною і Росією, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Будь-які рішення Міжнародного суду ООН є серйозним прецедентом у подальшому розгляді подібних суперечок", - зазначив Купчишин.

"Упевнений, рішення Міжнародного суду ООН є дуже серйозним прецедентом у подальшому розгляді аналогічних питань, тому посилання на це рішення стає невід'ємною частиною міжнародного прецедентного права", - сказав він.

За словами Купчишина, говорити про те, чи може питання про делімітацію Азовського і Чорного морів і Керченської протоки розглядати Міжнародний суд ООН складно, оскільки в цьому питанні "є своя специфіка".

Дипломат пояснив, що Азовське море омиває тільки дві країни.

"Однак, якщо не вдасться нам з Росією домовитися на двосторонньому рівні, то буде застосовуватися міжнародне право", - підсумував він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування